У Німеччині можна ловити рибу, а зловити штраф або строк


Риболовля в Німеччині - справа тонка. Тут не можна просто взяти вудки і вирушити на найближче водоймище. Любительське рибальство регулює низка законів, правил і обмежень.
 
Туристам найпростіше отримати дозвіл на риболовлю у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія. Тут видається так зване туристичне посвідчення рибалки строком на 28 днів. Для цього достатньо заповнити заяву, пред’явити паспорт і заплатити €24. Після цього потрібно подолати ще одну маленьку бюрократичну перешкоду: отримати ліцензію на ловлю риби в певному водоймищі. Її вартість: на 24 години - €6, на тиждень - €12, на рік - €30, пише DW.
 
Річ у тому, що закидати вудки, де завгодно, не вийде: у німецьких водоймищ є власники. Несанкціонована риболовля вважається кримінальним злочином і карається за статтею "Крадіжка". Риболовля без ліцензії на «вільних» водоймищах розцінюється як браконьєрство.
 
В обох випадках доказом скоєного злочину є закинута у воду вудка, навіть без рибки на гачку. За браконьєрство у Німеччині загрожує позбавлення волі на строк до двох років або штраф. У Бранденбургу, наприклад, за ловлю риби без необхідних документів стягують штраф у розмірі до €50 тис.
 
Але навіть легальна риболовля може закінчитися ув’язненням. Тому досвідчені рибалки беруть із собою рулетку і ваги, щоб фіксувати улов у журналі з вказівкою ваги, розміру і виду витягнутої з води особини. А ще вони знають, що тримати живу рибу у відрі не можна - її потрібно вбити особливим способом.
 
 
 
Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!