Європейські країни, де можна відмінно порибалити


Ні для кого не є секретом, що риболовля – це дуже популярний вид активного відпочинку серед українців. Практично в кожній родині є кілька вудок або навіть спінінг, які час від часу пускаються у дію під час пікніка на березі озера або прилеглого ставка. Більш захоплені люди частіше виїжджають до водойомів, щоб порибалити раз – два на місяць або навіть на кожних вихідних. Але є і такі, які не уявляють свого життя без вудки, а місцеві річки та озера вже «приїлися» або просто кортить спробувати чогось іншого. З введенням у дію безвізового режиму з країнами ЄС з'явилася проста можливість не тільки з'їздити в туристичну поїздку, познайомитися з пам'ятками, а й порибалити за кордоном у будь-який час року. Європейський континент завантажений рибними місцями, якими користувалися та експлуатували з часів греків й римлян. Із деякими з них ми вас зараз познайомимо.

Лапландія, Швеція

Мабуть, усім відомо, що це – батьківщина Санти. Його олені, подарунки, ялинка ніби кажуть: «Свято наближається!». Але не тільки Сантою та оленярством славетна ця частина світу. Річки цього незайманого регіону на північ від Північного полярного кола є основними промисловими майданчиками для лову арктичного гольця, бурої форелі, харіуса та сига. Таку рибу вивудити в Україні неможливо, тому риболовля в Лапландії принесе вам незрівнянне ні з чим задоволення.

 Марбел'я, Іспанія

Марбел'я – місто та курортна зона на півдні Іспанії Коста-дель-Соль, частина регіону Андалусія. Незліченні чисті блакитні пляжі, історичні пам'ятки, такі як базиліка Вега-дель-Мар, й турніри PokerStars у розкішному казино Марбел'я – все це грає велику роль у залученні туристів зі всього світу. Але це ще не все. Марбел'я була названа одним з найкращих місць для риболовлі у Європі. Туристи можуть орендувати човни та розраховувати на ловлю червоних окунів, тунця, марлінів й морського окуня. Узбережжя Коста дель Соль знаходиться в розпорядженні рибалок цілий рік. Глибоководна або донна рибалка, тролінг, полювання на кальмарів – все це, та навіть більше, доступно кожному відпочивальнику! Навіть якщо ви ніколи у житті не тримали вудки в руці, вам не варто турбуватися – місцеві капітани із задоволенням познайомлять вас з азами риболовлі у Середземному морі.

Ірландія

Відмінний віскі, запальні національні танці та безліч річок, багатих лососевими, – як мінімум три причини своїми очима побачити ірландські береги. Лососевих можна ловити майже у всіх річках, які впадають у море. У деяких озерах цілий рік ловлять щуку, окуня, ляща, плотву та вугра. Сезон форелевої риболовлі – з березня й до кінця вересня, можна виловити коричневу й райдужну форель, а іноді й лосося. Якщо зберетеся на морську риболовлю, то можете розраховувати на зустріч з сайдою, тріскою, морською щукою та скумбрієвими. А великого ляща можна зловити й в озерах, і в річках. Місцеві рибалки поодинці запросто вивуджують до 20 кілограмів за день.

Хорватія

За незвичайними трофеями шанувальники морської риболовлі готові їхати буквально на край світу. А іноді це зовсім не потрібно: синього тунця, акулу, рибу-меч, морську щуку та інших можна виловити й на Адріатиці. Зокрема, у Хорватії. Якщо зовсім конкретно, то в місті Йезера, розташованому на острові Муртер, визнаному центрі спортивної морської риболовлі. Тут вже більш як 10 років проходять щорічні змагання в стилі Big game. Крім згаданих вище риб тут також ловлять альбакора, синю та лисячу акул, золоту макрель, жовтохвоста й дентекса. Кращий час для лову синього тунця – з липня по жовтень, тому, що з листопада по лютий тут дмуть сильні вітри. Однак якщо море спокійне, то й взимку можна відмінно порибалити.

Угорщина

Країна-сусідка України – Угорщина. Сюди можна виїхати на уїк-енд, щоб відвідати, наприклад, оперний театр, який своєю акустикою поступається тільки Паризькій опері та міланській ла Скалі, або подивитися на красу Балатона, а можна взяти вудочку и поїхати ловити рибу. Угорський регіон Харкань відомий насамперед бальнеологічним курортом, славу якому принесли лікувальні води, а також численними озерами та річками. Найпопулярніша з останніх – Драва, у водах якої мешкає безліч риб. Зокрема, сазан, щука, сом, бас. Сезон тут стартує у квітні та триває до жовтня, а в деякі роки й до листопада.

Литва

Литва славиться оригінальними прикрасами з бурштину та сувенірами, смачними продуктами та якісним одягом, а також цілком демократичними цінами. Для любителів порибалити ця країна приваблива тим, що рибалять тут цілий рік. Найбільшою популярністю користуються околиці Клайпеди, Паланги та Куршської коси, а також дельта Німану. У Німані, а також у річках, що впадають до нього - Ворусні, Русне й Атмата водяться щука, окунь і судак. Взимку у місцевих водоймах великі шанси витягти з-під льоду миня, судака, плотву, а також трофейного окуня. З середини квітня по січень активно ловлять тріску, сезон лову щуки стартує 20 квітня, судака – 20 травня.

Рибна ловля – це завжди море азарту та адреналіну. Риболовля за кордоном – це можливість вивудити незвичайні трофеї, та, звичайно ж, розповісти про це друзям та знайомим. Адже рибальські байки – це окремий вид народної творчості. Яку б з цих країн ви не вибрали, скрізь, крім власне риболовлі, є чим зайнятися і що подивитися. Приємної поїздки й ні хвоста, ні луски! 
Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!