Під час океанської експедиції дослідники морських глибин знайшли дивну прозору рибу


Нещодавно рибний біолог та її команда помітили прозору рибу у водах Аляски. Це рідко зустрічається плямистий равлик. 


"Давно сподівалася побачити одного з них особисто! Равлик із плямами (Crystallichthys cyclospilus)", - написала у Twitter Сара Фрідман, рибний біолог з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

 

"Наразі ми знайшли чотири чи п’ять за кілька тижнів, які ми вийшли", - сказала Фрідман. Її команда зустріла цих риб під час звичайного дослідження, яке NOAA проводить щороку на Алеутських островах біля Аляски. 


Але це не означає, що вони поширені. "Їх знаходять на глибині від 100 до 200 метрів. Тож я б сказав, що ваша звичайна людина ніколи не зустріне жодної з цих риб", - уточнила Фрідман. 


Їхні прозорі червонуваті тіла унікальні, і вони служать життєво важливим. Це адаптація, яку використовують глибоководні істоти, такі як равлики з плямами, щоб маскуватися на основі довжин хвиль світла, що проходить через воду. Червоне світло має найкоротшу довжину хвилі, тобто воно ніколи не досягає глибоких темних вод і не освітлює цих риб. Це робить глибоководних тварин майже невидимими для хижаків. 


У риб-равликів є ще одна цікава особливість, сказала Фрідман. Внизу тіла вони мають присоски. Це допомагає їм прикріплюватися до каменів і міцно триматися на сильних течіях. Равлик - один з небагатьох видів риб, які мають таку будову.

 


Фрідман також опублікувала в Twitter кілька інших цікавих видів, з якими вона познайомилася під час експедиції, включно з рибою-вудилкою. У цих тварин на лобі є паличка, яка містить мільйони світлопродукуючих бактерій, які випромінюють світло. Вони роблять це, щоб виманити здобич із глибоких темних глибин.


Джерело: Mashable

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!