Польські екологи заблокували будівництво водного шляху Е40, який проходить через Україну


Польські екологічні організації добилися відкликання раніше виданого дозволу на будівництво греблі «Сяжево» на річці Вісла. Про це пише Логіст.Today з посиланням на рішення, опубліковане на сайті Міністерства клімату та довкілля Польщі.


У документі, підписаному міністром клімату і довкілля Михайлом Куртикою, повідомляється, що раніше підготовлена оцінка впливу на довкілля проведена з численними порушеннями законодавства і не враховувала всіх аспектів.


Проект будівництва каскадів гребель на річці Вісла розглядався як ключовий в облаштуванні польської ділянки водного шляху Е40 (з'єднує Балтійське і Чорне моря по території Польщі, Білорусі та України).


У Сяжево мали дати старт масштабній програмі, щоб забезпечити навігацію не нижче IV класу судноплавства і створити нові потужності ГЕС. Плани активно лобіювались державним агентством Польські Води (Wody Polskie).


Однак без цього проекту і будівництва каналу Вісла - Муховець неможливе повноцінне зчленування внутрішніх водних шляхів Польщі, Білорусі та України в рамках Е40, зазначає видання.


Нагадаємо, уряд України розглядає можливість амбітного проекту щодо об'єднання водних шляхів від Чорного до Балтійського моря.


Джерело: Mind.ua 


-----


Екологічно небезпечний проєкт "водний шлях Гданськ-Херсон" (Е40), отримав потужний удар. Але ще не здох!

Схоже, Роман Абрамовський був правий, коли говорив, що не вірить у повномасштабну версію проєкту Е40 (міжнародний водний шдлях Гданськ-Херсон). Таку думку екоміністр висловив торік у грудні на зустрічі з громадськістю, а згодом у деяких інт. Але тоді ж він припускав, що буде будуватися канал через Прип'ять для суден річка-море. Це не менш небезпечно, бо угоробить Полісся і викличе нові зміни клімату. Тож розслаблятися не варто. Хоча наші літаки не літають в Білорусь, судна туди ходять, возять нафту на інші небезпечні вантажі. Е40 усе ще фігурує у Плані реалізації української Транспортної стратегії-2030. От куди дивиться Рада національної безпеки і оборони України та Олексій Данілов?


Автор: Олег Листопад

Facebook

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!